نوشته شده توسط : مسعود کاظمی

توافق در مورد حضانت فرزندان در طلاق توافقی

 

طبق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، حضانت و نگهداری فرزند یا فرزندانی که پدر و مادرشان جدای از یکدیگر زندگی می‌کنند، تا سن ۷ سالگی با مادر و پس از سن ۷ سالگی اولویت حضانت فرزند یا فرزندان با پدر است.

اگر پدر از دادن فرزندان زیر 7 سال به مادر خودداری کند، مادر می‌تواند با مراجعه به دادگاه، برای صدور دستور موقت مبنی بر استرداد فرزند، درخواست دهد.

پس از رسیدن طفل به سن بلوغ، دادگاه خود را فارغ از رسیدگی در خصوص حضانت دانسته و فرزندان حق انتخاب ادامه زندگی نزد یکی از والدین را خواهند داشت. در هر صورت تأمین مخارج زندگی با پدر خواهد بود.

همچنین بعد از سن ۷ سالگی، در صورتی که بین زوجین در حضانت و نگهداری فرزندان اختلاف وجود داشته باشد، دادگاه با رعایت مصلحت فرزند، حل اختلاف و تعیین تکلیف می‌نماید.

هنگامی که زوجین تصمیم به طلاق توافقی می گیرند در صورت داشتن فرزند باید با توافق با یکدیگر مسئله حضانت و نگهداری از فرزند خود را حل کنند.

 

 

مطابق با ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی، در صورتی که به هر علتی، پدر و مادر اطفال در یک منزل سکونت نداشته باشند، هر یک از پدر و مادر که طفل تحت حضانت و نگهداری او نیست، حق ملاقات طفل خود را خواهد داشت.

تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوط به آن، طبق توافق زوجین است.چنانچه زوجین در این رابطه با هم اختلاف داشته باشند، دادگاه تعیین تکلیف می‌نماید.

 
 
 

نحوه ملاقات فرندان و طلاق توافقی نیز باید در توافق‌نامه زوجین قید شده باشد، وگرنه دادگاه از صدور گواهی عدم امکان سازش خودداری می‌ نماید.

 

توافق در مورد جهیزیه در طلاق توافقی

 

زن مالک جهیزیه ‌ای است که با خود به منزل مشترک می‌آورد.البته این در صورتی است که بتواند ثابت کند جهاز منزل را او یا خانواده وی خریداری نموده‌اند.

برای اثبات ا

توافق در مورد جهیزیه در طلاق توافقی، در بسیاری از خانواده‌ها مرسوم است که از جهیزیه خریداری شده توسط خانواده دختر، لیستی که به سیاهه جهیزیه معروف است تهیه می‌نمایند.

این لیست به امضاء افرادی از هر دو خانواده عروس و داماد و همچنین خود داماد می‌رسد.توسط این لیست می توان اثبات نمود که مالکیت وسایل جهیزیه، با زوجه است.

در هر صورت جهیزیه یکی از اموال و حقوق زوجه محسوب می‌شود و تعیین تکلیف در مورد آن برای صدور گواهی عدم امکان سازش لازم است.

 



:: بازدید از این مطلب : 412
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مسعود کاظمی

 

 

انجام طلاق توافقی توسط وکیل نسبت به سایر شیوه های دیگر برای زوجین و خانواده هایشان مزایایی به همراه دارد که در اینجا به مهمترین آنها اشاره می‌کنیم:

  1. عدم تشکیل پرونده‌های متعدد در دادگستری
  2. جلوگیری از رجوع مکرر زوجین به محل دادگستری
  3. عدم دخالت زوجین در طلاق و صدور گواهی‌ عدم سازش
  4. کوتاه شدن زمان صدور گواهی مربوط برای جواز اجرای طلاق
  5. درگیری کمتر و کاهش تنش بین خانواده‌های زوجین

در طلاق توافقی نیز مانند طلاق عادی زوجین می توانند اقدام به اخذ وکیل کنند. در صورت استفاده از وکیل، انجام طلاق بین ۷ تا ۱۰ روز کاری به طول خواهد انجامید.

همچنین در این صورت نیازی نیست که زوجین در دادگاه حضور داشته باشند و حتی در جلسات مشاوره طلاق توافقی دادگاه خانواده نیز، وکیل می تواند به جای هر یک از طرفین شرکت نماید.

 

سوالات متداول

 
آیا مشاوره قبل از طلاق توافقی اجباری است ؟

بله. از تاریخ اول آذر ۹۷ ثبت دادخواست طلاق توافقی منوط به دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق از مراکز مشاوره تایید شده از سوی دادگستری می باشد.

هزینه طلاق توافقی چقدر است ؟

هزینه های طلاق توافقی شامل ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی ، هزینه داوری ،هزینه آزمایشگاه جهت تست عدم بارداری و هزینه دفاتر طلاق می باشد.

آیا بعد از طلاق توافقی زوجه می تواند مهریه بگیرد ؟

در طلاق توافقی طرفین در خصوص تمامی حقوق مانند مهریه،نفقه،جهیزیه،اجرت المثل و در صورت داشتن فرزند ،نفقه و حضانت و ملاقات فرزند به توافق برسند.

نحوه ملاقات فرزندان در طلاق توافقی به چه صورت تعیین می شود ؟

 نحوه ملاقات در طلاق توافقی در صورتیکه حضانت به هر یک از زوجین برسد حق ملاقات برای دیگری محفوظ است که باید ساعت و روز محل تحویل و ملاقات مشخص گردد.

مزایای انجام طلاق توافقی توسط وکیل چه می باشد؟

جلوگیری از رجوع مکرر زوجین به محل دادگستری ،کوتاه شدن زمان صدور گواهی مربوط برای جواز اجرای طلاق،انجام طلاق بین ۷ تا ۱۰ روز کاری و …

 



:: بازدید از این مطلب : 443
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مسعود کاظمی

 

اگر مرد یا زن در هنگام عقد عیب هایی داشته باشند که طرف مقابل از آنها بی اطلاع بوده باشد پس از اطلاع به قید فوریت عرفی می تواند عقد نکاح را با دادن دادخواست فسخ نکاح، منحل نماید.

البته اگر مردی بعد از عقد هم دچار جنون یا عنن ( ناتوانی در نعوذ ) شود زن می تواند عقد نکاح را فسخ نماید.

علاوه بر عیوب مذکور در قانون اگر یکی از طرفین وصف خاصی را برای طرف مقابل صریح یا ضمنی شرط کرده باشد و بعد از عقد معلوم شود که فاقد وصف بوده، می توان عقد نکاح را فسخ کند.

 
 

حق طلاق (وکالت طلاق)

 

قانون حق طلاق مرد قابل واگذاری به دیگری نیست و فقط مرد می تواند برای حق طلاق به دیگری وکالت بدهد.پس آنچه به زوجه از جانب زوج داده می شود وکالت زن در طلاق از جانب شوهر است .

در طلاق با وکالت طلاق چه به صورت شروط ضمن عقد مندرج در سند ازدواج و چه اینکه بعد از عقد در دفتر اسناد رسمی ،وکیل (وکالت طلاق) بایستی برای زوج ،وکیل دادگستری انتخاب نماید.

سپس وکیل منتخب به همراه زوجه یا وکیل او دادخواست طلاق توافقی ثبت می کنند. مهریه، حضانت فرزندان و سایر مسائل مالی وابسته به حدود اختیارات وکالت در طلاق دارد.

 

منبع:https://dadmehromid.com/agreed-divorce-law/

 

 



:: بازدید از این مطلب : 548
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مسعود کاظمی

مزایای ثبت نام در سجام چیست؟

  • شما با ثبت اطلاعات شخصی و سهامداری خود به تجهیز و طبقه‌بندی بانک اطلاعاتی بازار سرمایه و نهادهای مالی کمک شایانی می‌نمایید.
  • با یکپارچه شدن این اطلاعات، دسترسی به آن‌ها راحت خواهد بود و شما مجبور نیستید برای به دست آوردن هر اطلاعاتی به چند سازمان مراجعه نمایید.
  • همچنین شما با یک‌بار ثبت‌نام در این سامانه، برای انجام اموری چون اخذ کد بورسی، صدور کد سبد گردانی، تغییر کارگزاری، تغییر صندوق، دریافت سود سهام و … دیگر نیاز به مراجعه مداوم به دفاتر کارگزاری و پیشخوان دولت برای انجام عملیات احراز هویت نخواهید داشت.
  • یکی از مهم‌ترین دلایل پیدایش سجام، مبارزه با پول شویی و تأمین مالی غیرمجاز است.
  • مزیت بعدی، کوتاه شدن دست سوءاستفاده گران به اطلاعات سرمایه‌گذاران است. اطلاعات شما در این سامانه محفوظ است.
  • شما بدون نیاز به احراز هویت مجدد و تکمیل فرم کامل می‌توانید از خدمات مؤسسات فعال در بازار مالی بهره‌مند شوید. به‌عنوان‌مثال، اگر بخواهید کارگزاری یا صندوق سرمایه گذاری خود را عوض کنید، دیگر نیازی نیست، مدام مشغول پر کردن فرم باشید. آموزش ثبت نام سجام این مشکل را برای همیشه حل می‌کند.
  • سود شرکت‌های بورسی که در آن سهامدار هستید بدون نیاز به مراجعه به بانک و به‌صورت مستقیم به‌حساب بانکی (که به سامانه سجام معرفی کرده‌اید) واریز خواهد شد.
  • سامانه سجام درگاه ورودی مردم برای خدمات سهام عدالت نیز است. به‌زودی سهام عدالت در قالب صندوق‌های ETF (قابل معامله) قابل‌خرید و فروش خواهند شد که هر فرد از طریق سامانه سجام به سهام عدالت خود دسترسی خواهد داشت.


:: بازدید از این مطلب : 435
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مسعود کاظمی

اگر مشکل فرد با شخص دیگری به دادگاه و مراجع قانونی کشیده شود برای اینکه بتواند سریعتر به نتیجه برسد باید شکواییه تنظیم کند. تنظیم دادخواست شکواییه این ویژگی را در اختیار فرد قرار میدهد تا بتواند با استدلال های قانع کننده در دادگاه حاضر شود و نتیجه بهتری بگیرد. در تنظیم دادخواست شکواییه نکاتی وجود دارد که به برخی از  آنها اشاره خواهیم کرد.

یکی از نکات بسیار مهم در تنظیم دادخواست شکواییه اهلیت میباشد. این بدین معناست که فرد باید از سن قانونی تنظیم دادخواست حقوقی برخوردار باشد. در واقع منظور از اهلیت در قوانین جمهوری اسلامی ایران همان سن فرد شاکی میباشد. سن فرد در مرد و یا زن بودن متفاوت است. در مردان سن باید ۱۵ سال باشد و در خانم ها سن نباید کمتر از ۹ سال باشد. اگر آقا و یا خانمی که قصد شکاست دارند شرایط سنی یاد شده را داشته باشند میتوانند نسبت به تنظیم دادخواست حقوقی اقدام کنند.

در تنظیم دادخواست شکواییه فرد میتواند به صورت یک طرفه نیز اقدام به شکایت کند. به طور مثال ممکن است فرد مورد توهین و افترا قرار گرفته باشد که بر این اساس دادگاه این امکان را ایجاد خواهد کرد که بلافاصله روند تحقیقات و پیگیری شروع شود.

مواردی در تنظیم دادخواست شکواییه وجود دارد که جرایم نسبت به ضابطین دادگستری انجام میشود. این نوع جرائم از جمله جرائم عمومی و غیر قابل گذشت هستند. در اینجا منظور از ضابطین دادگستری همان ماموران نیروی انتظامی و یا در برخی موارد سپاه پاسداران و بسیج میباشد.

 

بیشتر در:https://dadmehromid.com/legal-petition/



:: بازدید از این مطلب : 501
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 5 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مسعود کاظمی
موضوع قرارداد
موضوع قرارداد، مال یا عملی است که طرفین قرارداد متعهد به تسلیم یا انجام آن هستند.

شرایط اساسی موضوع قرارداد (مورد معامله) عبارتند از:

1) مورد معامله ارزش اقتصادی داشته باشد.
2) مورد معامله در زمان انعقاد قرارداد، موجود، معلوم و معین باشد، مثل یک دستگاه اتومبیل با مشخصاتی که طرفین رویت و از کیفیت آن کاملاً آگاه شوند.
3) مورد معامله چنانچه در زمان انعقاد قرارداد موجود نباشد باید کیفیت و کمیت آن مال معلوم و معین و کاملاً توصیف شود و واگذارکننده به تولید، ساخت و واگذاری آن پس از تولید (با جزئیاتی که هیچ تردیدی باقی نماند) متعهد شود.
4) تسلیم مال امکان­پذیر باشد و فروشنده مالک باشد، والا معامله فضولی بر مال غیر محسوب می­شود و اگر مالک اصلی رضایت به انتقال ندهد، معامله باطل می­شود.   

مدت قرارداد
در برخی از قراردادها، مدت قرارداد از جمله ارکان تشکیل 
­دهنده آن محسوب می­شود، مثل قراردادهایی که موضوع آن ارایه خدمات یا انجام کار است و یا در قرارداد اجاره که تاریخ از جمله شرایط صحت و درستی آن است؛ به نحوی که اگر مدت اجاره معلوم نباشد، قرارداد باطل است. توصیه می­شود تاریخ هم به صورت عددی و هم به صورت حروفی درج شود، زیرا از نظر حقوقی آثار بسیار مهمی خواهد داشت. در مواردی ممکن است تاریخ انتقال یا تاریخ انجام کار غیر از تاریخ تنظیم قرارداد باشد. لذا در بند جداگانه ­ای با عنوان مدت قرارداد باید زمان دقیق آغاز و پایان کار تصریح شود. اگر تاریخ شروع قرارداد به دلیلی از قلم بیفتد و در قرارداد ذکری از آن نشود تاریخ امضای قرارداد تاریخ آغاز آن محسوب می­شود.


مبلغ قرارداد
مبلغ یا قیمت قرارداد که در قراردادهای خرید و فروش به آن ثمن معامله گفته می­شود عبارت از ارزشی است که در مقابل کالا یا خدمات پرداخت می­شود.
توصیه می­
شود که میزان و نحوه پرداخت قیمت مورد معامله دقیقاً با ذکر جزئیات اقساط و مدت آن و یا اسنادی که به صورت چک حساب جاری و یا چک مسافرتی یا وجه نقد است، توضیح داده شود تا از هر گونه سوء استفاده پیشگیری شود.

محل تنظیم قرارداد و  محل انجام تعهد
به طور کلی باید محل تنظیم تمامی قراردادها معین باشد، زیرا طبق قانون آیین دادرسی مدنی محل تنظیم قرارداد، در تعیین دادگاهی که در رسیدگی به اختلاف ناشی از قرارداد صالح است، نقش مهمی خواهد داشت.
محل انجام تعهد نیز باید در برخی قراردادها معین شود؛ به خصوص در قراردادهایی که موضوع آن ارایه خدمات یا تحویل کالاست.
اگر محل انجام تعهد به دلایلی مشخص نشود، باید در محلی که قرارداد در انجا تنظیم شده تعهد انجام گیرد، مگر اینکه طبق عرف محل خاصی در نظر گرفته شود.

شرایط اساسی و مهم برای صحت قرارداد
برای صحت عقد، چهار شرط اساسی لازم است:
1.  قصد طرفین و رضای آنان
2. اهلیت طرفین
3. موضوع معین
4. مشروعیت معامله


هر گاه عقد یا قرارداد فاقد یکی از چهار شرط فوق باشد، عقد باطل یا غیرنافذ می­شود. عقد غیرنافذ در حالت عدم نفوذ ، حکم باطل است ولی با تنفیذ بعدی اصلاح­پذیر است
 
 


:: بازدید از این مطلب : 480
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 5 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مسعود کاظمی

نمونه لایحه درخواست صدور قرار تأمین خواسته در پرونده کیفری

درخواست لایحه مجهول المکان اعلام نمودن خوانده

نمونه های لایحه درخواست کپی از اوراق پرونده

لایحه درخواست صدور برگ اجرائیه

لایحه درخواست صدور برگ اجرائیه

نمونه لایحه درخواست ترک تعقیب متهم

نمونه لایحه استرداد دادخواست

درخواست لایحه مطالعه پرونده

درخواست لایحه درخواست اعمال ماده

نمونه لایحه معرفی داور و قبول داوری در پرونده طلاق

لایحه درخواست ممنوع الخروجی محکوم علیه

 

بیشتر در:https://dadmehromid.com/legal-bill/



:: بازدید از این مطلب : 462
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 5 ارديبهشت 1399 | نظرات ()